VRAGEN

V?

WAAROM VOOR 112CONCEPTEN KIEZEN?

A.

Kort gezegd om niet opnieuw het wiel uit te vinden. En daarmee eenvoudig, goedkoper, sneller en betere brandweerkazernes te ontwikkelen. Op basis van onze ervaringen met brandweerkazernes van de afgelopen 10 jaar hebben we modulaire brandweerkazernes ontwikkeld. Aan de hand van de modules stellen wij in overleg met het korps razendsnel uw functioneel geoptimaliseerde kazerne samen. Dit kost niets en is vrijblijvend!

V?

HANTEERT 112CONCEPTEN VASTE PRIJZEN?

A.

112CONCEPTEN hanteert vaste prijzen. U weet vooraf waar u aan toe bent. Bedragen die wij opgeven zijn gegarandeerd en prijskostenstijgingen worden niet doorberekend. De vaste prijzen gelden zowel voor het ontwikkelingsdeel als voor het bouwdeel. Het laatste is alleen het geval als wij ook de aanbesteding van het werk verzorgen. De onderhoudsbedragen zijn bedragen op jaarbasis en worden wel geindexeerd vanwege de lange looptijd. Deze kostenstijgingen vallen immers buiten ons invloedsgebied.

V?

KAN 112CONCEPTEN OOK HET ONDERHOUD VERZORGEN?

A.

112CONCEPTEN verzorgt graag het onderhoud. Wij kunnen hiervoor op voorhand een gegarandeerd bedrag afgeven waarvoor het onderhoud risicodragend wordt uitgevoerd.  Dat betekent 20 jaar lang volledige ontzorging op het gebied van onderhoud.

V?

IS 112CONCEPTEN ER UITSLUITEND VOOR NIEUWBOUW OF OOK VOOR VERBOUW EN RENOVATIE?

A.

112CONCEPTEN is er voor nieuwbouw, verbouw en renovatie. Wij zetten onze kennis en ervaring namelijk ook graag in om bestaande kazernes te verbeteren. Hierbij volgen we dezelfde gedachtengang als bij nieuwbouw, waarbij we modulair blijven denken en duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.

V?

IS DE FIJNSTOFPROBLEMATIEK ONDERVANGEN MET 112CONCEPTEN?

A.

Dit is een zeer actueel onderwerp waar we momenteel veel vragen over krijgen. Toch is dit niet een nieuw probleem, er is de afgelopen jaren te weinig aandacht voor geweest terwijl de technische oplossing beschikbaar is. Wij leggen u graag uit hoe 112CONCEPTEN hiermee om gaat.

V?

VAN WELKE KWALITEIT EN HOE DUURZAAM IS 112CONCEPTEN?

A.

Wij gaan uitsluitend voor hoge kwaliteit en weten daarbij de kosten te beperken door onze buitengewoon efficiente werkwijze en modulaire opbouw van de kazernes. De toegepaste materialen zijn zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam. We hebben hierbij hetzelfde doel; wij bieden immers ook het planmatige onderhoud voor een periode van 20 jaar aan. Als het om energieverbruik gaat varieert dit van zeer energiezuinig tot energieneutraal.

V?

IS 112CONCEPTEN NIET AANBESTEDINGSPLICHTIG?

A.

(Semi)overheidsdiensten dienen in Nederland te allen tijde rekening te houden met de nieuwe Aanbestedingswet. En indien de opdrachtwaarde voor werken meer bedraagt dan drempelwaarde van € 5.186.000 dient er zelfs Europees te worden aanbesteed. Het advies- en ontwikkelingswerk van 112CONCEPTEN is kostenloos of betreft een dusdanig laag honorarium dat er geen aanbesteding noodzakelijk is. Bij de aanbesteding voor de bouw is er wel een aanbestedingsplicht. U kunt de aanbestedingsplicht doorleggen naar ons, waarna wij de samen ontworpen kazerne aanbesteden. Hiervoor beschikken we over aanbestedingsdeskundigen die dit doeltreffend aanpakken.

V?

INDIEN WIJ 112CONCEPTEN EEN PLAN LATEN UITWERKEN, KUNNEN WIJ DAN EVENTUEEL ZELF DE AANNEMER AANBESTEDEN?

A.

Jazeker. Deze vrijheid willen wij u niet alleen uit service oogpunt bieden, het is juridisch  ook een vereiste vanuit de nieuwe Aanbestedingswet. Bij het aan gaan van een overeenkomst met 112CONCEPTEN beschikt u over de auteursrechten om de betreffende kazerne eenmalig te laten bouwen. U kunt dan zelf een aanbesteding organiseren. U kunt het uzelf ook makkelijk maken en dit door 112CONCEPTEN laten doen.  In het laatste geval uiteraard met een resultaatgarantie zoals vooraf afgesproken.